mars 8, 2017

Om Social Media Club

Här läser du om klubbens start i USA och aktiviteten i Sverige.


Foto: Sina Farhat.

Välkommen till Social Media Club Göteborg! Vi som driver #SMCGBG heter Peter Nordin, Anne Holmér Löfving och Terese Mörtvik. Fotograferar gör Sina Farhat.

Social Media Club, SMC, är en internationell klubb för alla som är intresserade av kommunikation på internet i olika former: Det som vi i dagligt tal kallar för sociala medier, kommunikation i digitala kanaler med mera. Om du vill veta mer om områden och teman som har att göra med digitala och sociala medier och diskutera dem med andra är du hjärtligt välkommen till någon av våra träffar på Entrepreneurial Hive. Vi ses normalt den första fredagen i månaden och du behöver inget medlemskap för att delta – alla är välkomna!

Med mottot: If you get it, share it är det lätt att förstå syftet med klubben. Vi vill helt enkelt utbyta kunskap med andra nyfikna intresserade, dela det vi hittar på webben, lära av varandra och diskutera om framtidens internet.

SMC startade i USA

SMC startades 2006 av Chris Heuer och Kristie Wells i USA. Läs gärna mer på Social Media Clubs sajt.
I augusti 2011 fyllde Social Media Club 5 år. Läs Kristie Wells tankar om utvecklingen av SMC här. Se filmen där Chris och Kristie berättar om sina lärdomar av att utveckla SMC.

Nu är fler än 300 klubbar igång på 6 av 7 kontinenter världen över. Läs mer om SMCs utveckling här.

SMC till Sverige och Stockholm

Annika Lidne aka @annika startade upp Stockholm Social Media Club, SSMC, i Sverige något år efter klubben startats i USA. Annika ville starta en mötesplats för att samla personer för att diskutera möjligheter med internets framtid. Träffarna blev snabbt populära.

Mellan 2009 – 2012 var det några engagerade som drev en Social Media Club Chapter Support Association på försök i Sverige. Enkelt uttryckt var det en svensk styrelse som kunde hjälpa nya klubbar starta upp och driva sin SMC. Organisatoriskt skulle den svenska styrelsen fungera som ett lager mellan SMC.org och de svenska klubbarna. 2012 lades försöket ner när det inte fungerade i praktiken.

SMC i övriga Sverige

Det finns fler klubbar i landet, mer eller mindre aktiva. De flesta använder sidor och grupper i Facebook för sin kommunikation.

I Stockholm: 2013 tog Isabelle Edlund över ansvaret för Stockholm Social Media Club. Under våren 2014 drog Isabelle igång en tävling för förnya klubben genom att låta klubbens deltagare tävla fram dels en ny logotyp dels starta en egen sajt.  Här hittar du SSMC i Facebook, såväl sidan som gruppen.

I Malmö: Social Media Club Skåne heter numera Social Media Com och drivs som tidigare med en träff per månad. Klubbens webbplats och sida i Facebook . Träffarna i Skåne drivs fortfarande av Leif Kajrup aka @liffeman.

SMC till Göteborg

Sommaren 2009 deltog Carl Johan Magnusson aka @merkaptan i en lunch hos Annika på Stockholms Social Media Club.När CJ kom hem till Göteborg tog han tag i att introducera göteborgarna för Social Media Club Göteborg.

Carl Johan Magnusson

Carl Johan Magnusson
Han skapade en grupp i Facebook som kommunikationscentral och satte igång att bjuda in till möte. Sedan dess har mellan 20 och 100 personer träffats den sista fredagen i varje månad för att mötas, inspireras och diskutera olika teman relaterade till sociala medier.

 Maria Gustafsson

Maria Gustafsson pressfoto Sofia Sabel

I mars 2011 tog tog Maria Gustafsson på MIKU aka @mikumaria, över ansvaret för Social Media Club Göteborg.

Maria  var professional medlem i SMC och även ledamot i den svenska styrelsen.

Maria startade en sida i Facebook för lättare användning i mobilen och köpte domänerna socialmediaclubgbg.se  samt samlade in material från de första årens träffar med vilket hon började fylla sajten socialmediaclubgbg.se med. På  sajten samlar Maria intryck och erfarenheter på en fristående plats och socialmediaclubgbg.se fungerar som ett arkiv över vad som hänt i Social Media Club Göteborg tidigare år.

Peter Nordin

Från och med januari 2016 är Peter Nordin huvudarrangör för eventet i Göteborg. Peter driver kontorshotellet Entreprenurial Hive, E HIVE, som är klubbens officiella mötesplats sedan augusti 2014.

Social Media Club Göteborg finns även på TwitterInstagramGoogle+ och på LinkedIn så se till att följa @smcgbg överallt där du kommunicerar.

Har du bilder, filmer eller annat material som hör hemma vid något inlägg, skriv gärna några ord och länka i en kommentar under inlägget. Så bygger vi gemensamt en kunskapsbank med Social Media Club Göteborg!

 

 

 

Varmt välkommen!

Social Media Club Göteborg

Behöver du komma i kontakt med klubben?

Hör av dig direkt till Peter eller gå in på våra sociala medier.

Mail: peter@smcgbg.com
Mobil: 0705-355345
Twitter: @smcgbg

Kommentera