april 19, 2017

2017 – 5 SKAPA ENGAGEMANG I SOCIALA KANALER

Maj 2017
Tema: Att skapa engagemang i digitala kanaler
Träff nummer 81
Datum 5 maj 2017
Moderator: Ylva Carresjö Vitorovic
@zylva  på Twitter

Hur skapar man engagemang i sina digitala kanaler som både säljer och informerar? I maj handlade Social Media Club om hur du förbättrar hanteringen av sociala medier med hjälp av riktigt bra content. Till hjälp hade vi månadens moderator Ylva Carresjö Vitorovic, Content & Communication Specialist på Stena Line.

Stena Line hade bäst engagement rate och flest aktiva följare 2016 jämfört med sina konkurrenter och Ylva berättade om hur de arbetar med sociala medier för att engagera kunder och personal samt nå en rätt så reklamtrött publik. Bl a med roliga anekdoter om hur de hittade “den perfekta kaptenen” och var de mest entusiastiska fansen/följarna finns.

Tack till alla som kom på vår Social Media Lunch och deltog i diskussionen och att ni fick några nya tankar och idéer med er. Tack speciellt fantastiska Ylva Carresjö Vitorovic. Starkt jobbat med en sådan knallförkylning!

Här är föreläsningen och lite intro:

Och diskussionsresultaten här:

Fotograferade gjorde i vanlig ordning Sina Farhat och hans bilder hittar du här: https://www.flickr.com/phot…/sf_webcoast/…/72157683476757656

Använd dem gärna om du bloggar eller så om eventet, med bildcred Sina Farhat.