april 11, 2017

2017 – 4 FAKE NEWS – HUR VET MAN VAD SOM ÄR DET?

April 2017

Tema: Fake news – hur vet man vad som är det?
Träff nummer 80
Datum 7 april 2017
Moderator: Julia Lagergren @JuliaLagergren på Twitter

Julia Lagergren berättar om fake news och vilka strategier vi kan använda för att upptäcka och förhålla oss till det.Vi pratar om Fake news och hur man kan bli bättre på Källkritik.

Trump, Fox News, trollfabriker, retuscherade bilder, SD, falska experter och felaktig information – ja, hur ska vi navigera i den medieverklighet som råder idag? Och hur kan vi särskilja information från propaganda och reklam?

Julia Lagergren och hennes kollegor på Filmpedagogerna Folkets Bio föreläser och utbildar i medie- och informationskunnighet runtom i Sverige och världen. Med en verksamhetshistoria på över 20 år och engagerande utbildningsmetoder har deras arbete uppmärksammats av bl.a. UNESCO som idag är deras samarbetspartner.

Presentation av temat

 

Deltagarnas sammanfattningar och frågor efteråt

Tack till alla som kom på fredagens Sociala Media Club Göteborg. Det var en fantastiskt trevlig lunch full med engagerade diskussioner kring det högst aktuella ämnet #källkritik.

Stort tack till Julia Lagergren från Filmpedagogerna (http://filmpedagogerna.se/) för en riktigt intressant föreläsning och roliga diskussionsfrågor. Blev som en liten miniworkshop för troll. Tur att våra deltagare står på sanningens sida. 😉

Tack också till Sina Farhat för en massa fina bilder från eventet. Bilderna finns på https://www.flickr.com/phot…/sf_webcoast/…/72157680416990491 och är fria att använda till era bloggar och annat så länge ni creddar Sina. (Skicka gärna en blänkare till oss också så vi kan länka inlägget, eller lägg upp på diskussionsgruppen https://www.facebook.com/groups/93234416897/ ).