april 19, 2017

2017 – 2 KOM IGÅNG ELLER BLI BÄTTRE PÅ WEBBSÄNDNINGAR

Februari 2017

Tema: Kom igång eller bli bättre på webbsändningar
Träff nummer 78
Datum 17 feb 2017
Moderator: Måns Pär Fogelberg, producent för Göteborgs Symfonikers GSOPlay.

På årets första Social Media Club, fredag 17:e februari, berättar producenten Måns Pär Fogelberg om satsningen GSOplay och hur du kommer igång med eller blir bättre på webbsändningar.

Det finns många sätt att marknadsföra sig på online och något som hela tiden växer i popularitet är film och video. Från Netflix till Youtube; affärsmodellerna är många. Redan sedan 2012 har Göteborgs Symfoniker satsat hårt på webbsändningar av konserter och annat intressant material för musikälskare. Nu är människor från hela världen en del av deras community.

Måns Pär Fogelberg är ett välkänt namn inom Göteborgs filmkretsar. Han har ett förflutet inom film och tv-branschen där han bland annat arbetat som manusförfattare och producent för titlar som På Spåret, Filmkrönikan, Popcorn och En man åt Victoria.

Presentation av temat

(presentationen kommer igång lite sent i filmen)

Deltagarnas sammanfattningar och frågor efteråt

(presentationen kommer igång lite sent i filmen)

Det var roligt att se så många gamla och nya ansikten som var intresserade av att lära sig mer om webbsändningar. Det gav mersmak och många gick därifrån med nya idéer i huvudet på hur man skulle kunna använda det.

Till er som inte kunde närvara: Tyvärr fick vi ironiskt nog tekniska problem och streamen kom upp lite sent på kanalerna, vi ber om ursäkt för det. Men båda filmerna finns ju att se här!

Tack för en mycket inspirerande lunchföreläsning, Måns Pär!

Tack också till Sina Farhat för en massa fina bilder från eventet. Bilderna finns på https://www.flickr.com/phot…/sf_webcoast/…/72157680416990491 och är fria att använda till era bloggar och annat så länge ni creddar Sina. (Skicka gärna en blänkare till oss också så vi kan länka inlägget, eller lägg upp på diskussionsgruppen https://www.facebook.com/groups/93234416897/ ).